Izjava o varovanju podatkov ...

 

 

 

 

Godič; 16.11.2017

 

► na spletnih straneh podjetja Minikon, d.o.o.

 

Dobrodošli!  Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran www.minikon.siVarovanje vaše zasebnosti je za nas zelo pomembno. To seveda velja tudi za vaš obisk naše spletne strani. Zato vas želimo seznaniti s postopki obdelave podatkov na naši spletni strani. V nadaljevanju vam želimo predstaviti način
varovanja podatkov o uporabnikih ter pojasniti, katere podatke sploh pridobimo.

Zavezani smo k varovanju osebnih podatkov o obiskovalcih naše spletne strani. Tretjim osebam so shranjeni podatki na razpolago samo na način, kot je opisano v tej izjavi.

Obiskovalci teh spletnih strani so lahko fizične ali pravne osebe, pri čemer velja, da se kot osebni podatki razumejo samo podatki fizičnih oseb. Spoštujemo zasebnost uporabnikov in se zavezujemo, da bomo podatke, pridobljene na tem spletnem mestu, varovali skrbno ter v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Osebne podatke  uporabnika naših spletnih strani lahko razkrijemo nepovezanim tretjim osebam le, če bo to zahteval zakon, v primeru preiskave ali zaščite pred delovanjem, ki bi bilo škodljivo za nas. Ker obstajajo na naši spletni strani povezave na druga spletna mesta, ki niso v nikakršni povezavi z nami, zato ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih mestih.

Pridružujemo si pravico, da informacije, navedene v tej izjavi o varovanju podatkov, brez najave prilagodimo spremenjeni zakonodaji ali spremembam pravnega jezika. Veljavna je vsakokrat tukaj objavljena aktualna različica. Politika o zasebnosti je skladna z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS, št. 59/99 s spremembami in dopolnitvami).Najprej informacija glede varovanja podatkov: Pravna podlaga (Zakon o varstvu osebnih podatkov)

 

Zakon o varstvu osebnih podatkov se nanaša na osebne podatke in na posredne osebne podatke. To so podatki, ki se nanašajo na fizične ali pravne osebe. Osebni podatki so informacije o dotični osebi, katere identiteta je določena, oziroma se jo lahko določi. Za posredne osebne podatke, ki so vezani na dotično osebo in namenjeni naročniku, izvajalcu ali prejemniku posredovanega, štejejo le tisti, na podlagi katerih naročnik, izvajalec ali prejemnik posredovanega s pomočjo pravno dopustnih sredstev ne more ugotoviti identitete dotične osebe. 

 

 

POMEMBNO

 

Ko uporabite naše spletne strani, soglašate s poizvedovanjem po nekaterih podatkih. Hkrati se mi zavežemo, da bomo poizvedovali zgolj po najbolj potrebnih podatkih, ki jih bomo tudi ustrezno zaščitili. Če boste uporabljali našo spletno stran, bomo poizvedovali zgolj po informacijah, ki so z vami povezane posredno. Med obiskom naše spletne strani vam ni treba sporočiti vašega imena – med uporabo se samodejno sporoči le ime vašega ponudnika internetnih storitev in naslov IP, s katerega dostopate do naše spletne strani, spletni naslov, s katerega ste prišli na našo spletno stran in posamezne spletne strani, ki jih odprete s klikom povezave na našem spletnem mestu. Te informacije uporabimo za statistično obdelavo, da bi lahko stalno izboljševali našo ponudbo. Kot posameznik tako ostanete popolnoma anonimni. 

Po nekaterih osebnih podatkih vas bomo povprašali le, v kolikor bi se želeli odločiti za nakup naših izdelkov ali katere od naših storitev, vas prosimo, da vpišete svoje osebne podatke, saj bomo samo tako lahko obdelali povpraševanje in z vami sklenili posel. Ob tem vas želimo obvestiti, da bomo podatke varovali skladno z našim Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov, ki je sprejet na podlagi Zakona o varovanju osebnih podatkov. 

Zagotavljamo vam, da bomo od vas za sklenitev posla zahtevali le tiste podatke, ki so nujno potrebni za nemoten postopek obdelave vašega povpraševanja in naročila storitev ali izdelkov. 

 

 

PRIVOLITEV ZA ZBIRANJE IN OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

 

Uporabnik, ki na naši spletni strani opravi vnos (osebnih) podatkov, nam dovoljuje, da zbiramo, vodimo, uporabljamo, obdelujemo in shranjujemo vnesene podatke uporabnika v zbirkah osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Če nam pošljete povpraševanje preko obrazca ali s pomočjo podatkov na strani oz. se prijavite na novice se strinjate, da boste, do preklica, prejemali občasno promocijsko elektronsko pošto.

 

 

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV


Minikon, d.o.o. zbira vaše osebne podatke in podatke o identiteti samo, če se boste odločili za povpraševanje po katerem izdelku ali storitvi iz naše ponudbe oz. za sklenitev pogodbe z nami. Te podatke zberemo preko obrazcev na straneh ali pa preko podatkov, ki jih navedete v elektronskem sporočilu poslanem s pomočjo podatkov na spletni strani.

Torej osebni podatki se zbirajo le v primeru, če pri nas naročite določen proizvod ali storitev oziroma, ko se preko te spletne strani opravi določena transakcija na vašo zahtevo, kot npr. posredovanje informacij o proizvodih in storitvah,
povpraševanje po naših proizvodih in storitvah, nakup proizvodov, prijava na novice ali pa nalaganje datotek s spletne strani. 

Osebni podatki, ki jih bomo zbirali, lahko obsegajo vaše ime - priimek, naslov, družbo ali ime organizacije, davčno številko, elektronski naslov, telefon, službeni ali domači naslov, podatke o vašem delovnem mestu, podatke o vaši družbi in podatke o kreditnih karticah.

Takoj, ko boste prišli na spletne strani minikon.si, bo strežnik prepoznal ID vašega računalnika, vrsto brskalnika, ime domene, čas dostopa, naslov spletne strani s katere ste prišli in informacije o straneh, ki ste jih, medtem, ko ste  brskali po naših straneh, obiskali. Navedene podatke bomo uporabili za statistiko o obisku strani ter tudi zato, da jih bomo lahko sproti izboljševali in posodabljali. 

Naš strežnik ne bo shranil vašega elektronskega naslova in drugih informacij, po katerih bi vas lahko identificirali. 

Ob obisku naše spletne strani, boste lahko sodelovali v anketah, katerih odgovore uporabljamo za razvoj in  oblikovanje naših spletnih strani po vaših željah. Sodelovanje v anketah je prostovoljno. Ni vam treba odgovarjati na vprašanja, če pa se boste odločili odgovarjati, bodo vsi podatki, ki jih boste vpisali, skrbno varovani. Podatki bodo dostopni tretjim osebam samo v obliki analize ankete oz. skupnih rezultatov. 

Na naših spletnih straneh pripravljamo tudi različne nagradne igre. Pravila za vsako igro vam bodo med trajanjem igre, na voljo na naših straneh. Če boste v polja za osebne podatke le-te tudi vnesli, se s tem strinjate s pravili določene nagradne igre. Zato morate vedeti, da boste s sodelovanjem v nagradni igri tudi pristali na javno objavo vaših osebnih podatkov, če boste izžrebani.

 


UPORABA OSEBNIH PODATKOV

 

Vaše osebne podatke bomo uporabili:

  • da zagotovimo boljše in bolj učinkovito servisiranje strank,
  • za začetek postopka obdelave povpraševanja ali naročila blaga ali storitev ter za pripravo in izstavitev vseh drugih potrebnih dokumentov,
  • za posredovanje vseh potrebnih materialov in podatkov,
  • da izboljšamo samo spletno stran ter ponudbo storitev in proizvodov,
  • za pravočasno obveščanje o spremembah v naši ponudbi, posebnih ponudbah in posebnih akcijah, s čimer vam bomo omogočili, da boste sproti seznanjeni z novostmi na naših straneh,
  • za namene naših internih statističnih raziskav o trgu

 

Minikon, d.o.o. ne bo nobenega pridobljenega podatkov uporabil za drug namen, kot tistega za katerega je bil zbran, in je naveden v tej izjavi ali drugih dokumentih, ki jih boste prejeli in sprejeli. Minikon, d.o.o. vaših podatkov ne bo prodajal, menjal ali kakorkoli drugače odstopal tretjim osebam, razen, kadar je to nujno potrebno za izvedbo storitev (posredovanje podatkov dejanskemu ponudniku) ali to zahteva državni organ ali prisilni predpis. 

S sklenitvijo kakršnega koli posla z nami se lahko vaši osebni podatki razkrijejo tretji osebi, ki je naš pogodbenik in omogoča kvalitetno izvajanje dogovorjenega posla. Podjetje Minikon, d.o.o. se poslužuje drugih podjetij za izvajanje funkcij v njihovem imenu, na primer, za izpolnjevanje naročil, za montažo, za servis, za dostavljanje pošiljk, za pošiljanje pošte in e-pošte, za zagotavljanje marketinških storitev, za izvajanje plačil s kreditnimi karticami in zagotavljanje storitev strankam. Ta podjetja imajo dostop do osebnih podatkov, ki so potrebni za izvajanje teh funkcij, ne smejo pa jih uporabljati v nobene druge namene in od njih se zahteva, da obdelujejo podatke v skladu z veljavnim zakonom.

Občasno najamemo druge družbe, ki opravljajo določene omejene storitve v našem imenu, kot je internet gostovanje, pošiljanje elektronske pošte, odgovarjanje na vprašanja strank glede proizvodov in storitev ter pošiljanje informacij o naših proizvodih, posebnih ponudbah in drugih novih storitvah. Tem družbam bomo posredovali le tiste osebne podatke, ki so potrebni za opravljanje storitev. Te družbe so zavezane, da tako zaupane osebne podatke varujejo ter jih ne uporabljajo za noben drug namen.

Minikon, d.o.o. lahko osebne podatke razkrije tudi na podlagi prisilnega predpisa ali sklepa sodišča oz. drugega organa.

Za namene raziskav bomo podatke o obiskih spletnega mesta združili z anonimnimi demografskimi podatki in jih morda uporabili za ponujanje ustreznejše vsebine. V nekaterih delih spletnega mesta minikon.si z omejenim dostopom bomo podatke o obiskih spletnega mesta združili z vašimi osebnimi podatki, da bi vam lahko ponudili vsebino, prilagojeno po meri. 

Če se prijavite na novice ali se strinjate, da boste prejemali promocijsko elektronsko pošto, lahko ponudnik uporabi tehnologijo, ki javlja, da ste kliknili na povezavo, ki je bila navedena v elektronski pošti. To informacijo lahko združimo z vašimi osebnimi podatki z namenom, da vam posredujemo bolj specializirano elektronsko pošto oziroma  informacije. Vsaka elektronska pošta vsebuje povezavo, ki vam omogoča, da prekinete prejem takšne elektronske pošte.

 

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

 

Razen v primerih, ki so določeni v tej izjavi, ne bomo posredovali osebnih podatkov tretjim osebam brez vašega dovoljenja. 

Ta politika o zasebnosti in možnosti, ki jih izberete na tej spletni strani, se nujno ne nanaša na osebne podatke, ki ste jih posredovali ponudniku v okviru drugih spletnih strani. 

Minikon, d.o.o. lahko pošilja periodično elektronsko pošto, s katero vas obvešča o novostih, tehničnih storitvah oziroma o varnostnih vprašanjih, ki se nanašajo na proizvode oziroma storitve, ki ste jih kupili. Pri nekaterih storitvah je kontakt s stranko bistven del storitve. Zato ni mogoče izbrati možnosti, da vam te elektronske pošte ne bi pošiljali.

Osebni podatki, ki jih posredujete, se shranjujejo na strežnikih, do katerih ima dostop samo pooblaščena oseba, in se nahajajo v zavarovanih prostorih. Kadar posredujemo občutljive podatke oziroma informacije (npr. številka kreditne kartice) preko interneta, uporabljamo enkripcijo, kot je npr. SSL (Security Socket Layer) protokol.

Zbirka osebnih podatkov, ki se nahaja na računalniškem sistemu je varovana s sistemom gesel za avtorizacijo in identifikacijo uporabnikov programov in podatkov. Sistem gesel omogoča tudi poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni podatki uporabljeni ali vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil in sicer za obdobje, za katero se posamezni podatki shranjujejo. 

Osebne podatke lahko obdelujejo le osebe, ki jih je za obdelavo pooblastila odgovorna oseba - predstojnik družbe.

 

 

UPORABA PIŠKOTOV

 

Ko prvič obiščete spletno mesto, se v vaš računalnik shrani piškotek (če je brskalnik nastavljen tako, da jih sprejema), če ste spletno mesto že obiskali, pa spletni strežnik, prebere piškotek, shranjen v vašem računalniku. Eden od namenov uporabe piškotkov je zbiranje statistike o obiskanosti spletnega mesta, opisane zgoraj. Piškotki se ne morejo uporabiti za pogon programov ali za prenos virusov na vaš računalnik.

Piškotke uporabljamo tudi za zbiranje podatkov o tem, katere povezave stranke kliknejo. Te podatke uporabljamo za ugotavljanje, ali strankam res pošiljamo informacije, ki jih želijo brati. Zbiramo jih v združeni obliki in jih ne povezujemo z vašimi osebnimi podatki.

Uporabljati utegnemo tudi spletne signale, imenovane tehnologija prozornih gifov ali oznake ukrepanja. Ta tehnologija nam pomaga ugotoviti, koliko obiskovalcev je kliknilo določene elemente (kot so povezave ali slike) na določeni spletni strani. Ne uporabljamo jih za dostop do podatkov, ki bi omogočali vašo osebno prepoznavo, temveč kot orodje za zbiranje statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta. Te statistične podatke sicer utegnemo deliti s partnerskimi podjetji, vendar drugim podjetjem nikdar ne dovolimo, da na naših mestih postavijo spletne signale.

Če svoj brskalnik nastavite tako, da ne sprejema piškotkov z naše spletne strani, si boste še vedno lahko ogledovali besedilo na straneh, ne boste pa mogli uporabiti nekaterih možnosti za prilagoditev po meri ali pa se naročiti na storitve, ki so na voljo.


 

SPREMEMBE ALI BRISANJE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

 

Osebne podatke hranimo v elektronski obliki. Kadarkoli lahko zahtevate spremembo ali preklic uporabe osebnih podatkov, kar storite tako, da posredujete elektronsko sporočilo z zahtevo za preklic na naš elektronski naslov. Po preklicu dovoljenja bomo iz naših evidenc brisali vse vaše osebne podatke, ki so bili pridobljeni preko spletnega mesta. Izjema so podatki, ki so bili uporabljeni v našem poslovanju, torej v primeru, da smo vam poslali kakršno koli ponudbo, predračun, račun, … ali kakršen koli drug dokument iz poslovanja.

Uporabnik izjavlja, da je seznanjen, da lahko kadarkoli zahteva prenehanje uporabe in izbris posredovanih osebnih podatkov – razen v primeru, da so podatki uporabljeni v poslovanju.

 

 

PREKLIC PREJEMANJA PROMOCIJSKEGA MATERIALA

 

Če informacij o spremembah na naših straneh, obvestil o naši ponudbi ali drugih predstavitvenih informacij ne želite prejemati, vas vljudno prosimo, da nas o tem obvestite in v najkrajšem možnem roku bomo vaše ime odstranili s spornega seznama. Vsaka elektronska pošta vsebuje povezavo, ki vam omogoča, da prekinete prejem takšne elektronske pošte.

 

 

VAROVANJE PODATKOV OTROK


Minikon, d.o.o. ne prodaja direktno otrokom, temveč staršem otrok. Vse obrazce in informacije za otroke do 18. so tako dolžni izpolniti starši oziroma skrbniki.KAKO VAS KONTAKTIRAMO

 

Z Vami bomo stopili v stik s pomočjo podatkov, ki nam jih boste posredovali (pošta, el. pošta, telefon, fax) in na ta način poskrbeli za vse običajne postopke v zvezi z izpolnitvijo povpraševanja oz. naročila blaga ali storitev iz naše ponudbe, kakor tudi skušali odgovoriti na vsa vprašanja, pojasniti morebitne nejasnosti in probleme, ki so s tem v direktni povezavi.


 

KAKO NAS LAHKO KONTAKTIRATE?


Če imate vprašanja glede te izjave, smo z veseljem na voljo na spodaj navedenem naslovu. 

Spletne strani www.minikon.si objavlja:


 

Minikon, d.o.o.
Godič 21
1242 Stahovica
Slovenija

 

Tel: 041 300 251

E-mail: Info

 

Spletna stran; www.minikon.si

 

 

 

 

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?