Politika zasebnosti in varovanje podatkov ...

 

Uredba Evropske unije o varovanju osebnih podatkov – General Data Protection Regulation (GDPR)

S 25.5.2018 stopa v veljavo Uredba, ki izboljšuje varstvo osebnih podatkov. V podjetju Minikon, d.o.o. se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, prenovljena zakonodaja pa le še izboljšuje sistem, da bodo osebni podatki naših kupcev varno hranjeni in obravnavani.

 

V nadaljevanju vam želimo predstaviti, kako bo naše podjetje implementiralo politiko zasebnosti.

 

 

Na spletnih straneh podjetja Minikon, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost!!!

 

 

Godič, 20.05.2018

Politika zasebnosti

 

V podjetju Minikon, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost in v skladu s predpisi (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR) na spletnih straneh www.minikon.si izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki, kot je zapisano v nadaljevanju.

 

Pomen izrazov:

 

Lastnik in upravljavec spletnih strani www.minikon.si je podjetje Minikon, d.o.o. V tem besedilu se večkrat pojavlja v prvi osebi množine (mi, nas, naše…).

 

Obiskovalec ali uporabnik spletnih strani www.minikon.si je vsaka oseba, ki obišče omenjeno spletno stran ali njeno podstran. V besedilu je obiskovalec večkrat nagovorjen v drugi osebi množine (vi, vaše...).

 

Katere podatke zbiramo

 

Ko izpolnete kontaktni obrazec ali se prijavite na novice, v sistem vnesete svoje ime, naslov, e-poštni naslov, telefon, in druge podatke, ki omogočajo morebitno nadaljnjo komunikacijo.

 

S kakšnim namenom zbiramo osebne podatke

 

Namen zbiranja poslovnih podatkov na spletnih straneh www.minikon.si je poslovne oz. edukativne narave, in sicer:

 

  • V primeru, da izpolnete kontaktni obrazec z namenom poslovnega sodelovanja, se strinjate, da z namenom nadaljnje komunikacije vaše osebne podatke hranimo v naši bazi, na podlagi legitimnega interesa družbe. Podjetje Minikon v tem primeru obdeluje in hrani vaše podatke z namenom nadaljnjega sodelovanja in neposrednega trženja. Komunikacija v tem primeru je individualna, kar pomeni, da niste avtomatično uvrščeni na nobeno e-poštno listo (razen če se nanjo posebej naročite).
  • V primeru, da se prijavite na naše e-novice, nam s tem dovolite, da vam periodično pošiljamo e-poštna sporočila (e-novice).

Vaše podatke zbiramo na podlagi vaše izrecne privolitve, v skladu s smernicami evropske direktive GDPR, z namenom da;

 

  • personaliziramo vašo uporabniško izkušnjo in vam posredujemo vsebine, ki vas najbolj zanimajo
  • izboljšamo izkušnjo na naši spletni strani
  • lahko stopimo v stik z vami

 

Z e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

 

Rok hrambe osebnih podatkov

 

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali oz. blokirali dostop do njih.

 

Lahko tudi zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo uporabljati za namene neposrednega trženja. V tem primeru bomo v 15 (petnajstih) dneh ustrezno preprečili uporabo vaših osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter vas o tem obvestili.

 

Kako varujemo vaše osebne podatke

 

Vedno posredujemo zgolj vsebine in informacije. Nikoli ne zahtevamo številke kreditnih kartic ali drugih podatkov, ki bi lahko bili zlorabljeni s strani spletnih kriminalcev. Spletna stran www.minikon.si gostuje na varnem spletnem strežniku.

Vaše osebne podatke uporabljamo izključno za zgoraj opisane namene in jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam, razen partnerjem, ki nam pomagajo vzdrževati spletno stran in ki so zavezani varovati osebne podatke pod istimi pogoji kot to velja za podjetje Minikon, d.o.o.

V izjemnih primerih lahko vaše osebne podatke, v skladu z zakonom, posredujemo državnim in varnostnim organom, v kolikor bi ti podali uradno zahtevo za posredovanje osebnih podatkov.

 

VAROVANJE PODATKOV OTROK

 

Podjetje Minikon, d.o.o. ne posluje direktno z otroci, temveč s starši otrok. Vse obrazce in informacije za otroke do 18. so tako dolžni izpolniti starši oziroma skrbniki.

 

Piškotki

 

Ko prvič obiščete našo spletno stran, vas prosimo za dovoljenje za namestitev piškotkov, ki omogočajo normalno delovanje strani www.minikon.si

Dovoljenje lahko tudi zavrnete ali pa izklopite vse piškotke v vašem spletnem brskalniku. V tem primeru se lahko zgodi, da bo vaša izkušnja na spletnih straneh www.minikon.si delno okrnjena.

 

Piškotke uporabljamo za

  • analizo obiska spletnih straneh www.minikon.si na podlagi agregiranih statističnih podatkov in vedenjske analize (spletna analitika). Ti podatki so anonimizirani in ne vsebujejo vaših osebnih podatkov. Obdelujemo jih s spletnimi orodji zunanjih ponudnikov (Google analytics, Hotjar).

 

Spoštujemo željo po izklopu sledenja (Do Not Track) in ne sledimo oglasom, če je ta funkcija vklopljena.

 

Več o naših piškotkih si preberite na dnu strani.

 

Povezave na spletne strani tretjih oseb

 

Spletne vsebine na straneh www.minikon.si lahko vsebujejo povezavo na spletne strani tretjih ponudnikov, ki imajo svojo varnostno politiko. Podjetje Minikon, d.o.o. na te politike nima vpliva in ne jamči za delovanje, varnost in aktivnosti na spletnih straneh tako povezanih ponudnikov.

 

pravice posameznikov

 

Glede obdelave osebnih podatkov imate naslednje pravice, ki so opisane spodaj:

 

  • Dostop do osebnih podatkov: Od nas lahko zahtevate informacijo o tem, ali obdelujemo osebne podatke o vas in v primeru, da jih, lahko zahtevate dostop do osebnih podatkov in informacije o obdelavi (katere podatke obdelujemo in od kod ti podatki izvirajo).
  • Popravek osebnih podatkov: Od nas lahko zahtevate, da popravimo oz. dopolnimo nepopolne oz. netočne podatke, ki jih obdelujemo o vas.
  • Omejitev obdelave osebnih podatkov: Od nas lahko zahtevate omejitev obdelave svojih osebnih podatkov (kadar npr. poteka preverba točnosti oz. popolnosti vaših osebnih podatkov).
  • Izbris osebnih podatkov: Od nas lahko zahtevate, da vaše osebne podatke izbrišemo (izbrisati ne moremo tistih osebnih podatkov, ki jih vodimo zaradi zakonskih zahtev ali na podlagi pogodbenega razmerja).
  • Izpis osebnih podatkov: Od nas lahko zahtevate, da vam vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, posredujemo v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.
  • Preklic privolitve: Kadarkoli imate pravico preklicati privolitev glede uporabe svojih osebnih podatkov, ki jih zbiramo in obdelujemo na podlagi privolitve. Privolitev je mogoče preklicati pisno preko elektronske ali navadne pošte oz. ustno preko telefona ali osebno v naši poslovalnici. Preklic privolitve nima nikakršnih negativnih posledic, vendar pa je možno, da vam zaradi preklica določenih storitev ne bomo mogli več zagotavljati.
  • Ugovor obdelavi osebnih podatkov: Pravico imate ugovarjati obdelavi svojih osebnih podatkov, kadar gre za obdelavo za namene neposrednega trženja oz. za posredovanje vaših osebnih podatkov tretjim osebam za namene neposrednega trženja. Prav tako lahko ugovarjate obdelavi, kadar vaše podatke uporabljamo za namene neposrednega trženja z uporabo prilagojenih oz. individualnih ponudb (»profiliranje«). Ugovor lahko podate pisno preko elektronske ali navadne pošte oz. ustno preko telefona ali osebno v naši poslovalnici.
  • Pravica do prenosljivosti podatkov: pravico imate zahtevati izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali. Podatke vam bomo posredovali v  strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki. Te podatke ste upravičeni posredovati drugemu upravljavcu po vaši izbiri.  Kadar je to tehnično izvedljivo, lahko zahtevate, da se vaše osebne podatke neposredno prenese k drugemu upravljavcu.

 

KAKO VAS lahko mi KONTAKTIRAMO

 

Z Vami bomo stopili v stik s pomočjo podatkov, ki nam jih boste posredovali (pošta, el. pošta, telefon, fax) in na ta način poskrbeli za vse običajne postopke v zvezi z izpolnitvijo povpraševanja oz. naročila blaga ali storitev iz naše ponudbe, kakor tudi skušali odgovoriti na vsa vprašanja, pojasniti morebitne nejasnosti in probleme, ki so s tem v direktni povezavi.

 

KAKO NAS LAHKO vi KONTAKTIRATE

 

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov v podjetju Minikon, d.o.o., nam lahko pišete na info@minikon.si


Če imate vprašanja glede te politike, smo z veseljem na voljo na spodaj navedenem naslovu oz. kontaktih.



 

Spletne strani www.minikon.si objavlja:


 

Minikon, d.o.o.
Godič 21
1242 Stahovica
Slovenija

 

N e  z m a  n  M i t j a - pooblaščenec za varstvo podatkov

 

Tel: 041 300 251

E-mail: Info

 

Spletna stran; www.minikon.si

 

 

 

 

 

 

Kaj so piškotki

 

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se zapišejo na vaš računalnik, ko obiščete spletno stran.

 

Piškotki služijo za zagotavljanje sledljivosti in ko se naslednjič vrnete na stran preko istega brskalnika lahko le ta preveri, ali je piškotek prisoten, in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani.

 

Piškotki nam omogočajo, da prepoznamo ali nas je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu lahko prilagodimo prikazano vsebino.

 

Upravljanje in brisanje piškotkov

 

V primeru, da se odločite spremeniti način, kako brskalnik uporablja piškotke lahko to storite s spreminjanjem nastavitev brskalnika.
Večina brskalnikov omogoča da zavrnete ali sprejmete vse piškotke, sprejmete samo določene piškotke ali pa vas vsakič vpraša ali dovolite piškotke za določeno stran ali ne.

 

Brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Za navodila, kako to storiti, vam predlagamo, da se poslužite pomoči v brskalniku kjer boste našli navodila za upravljanje piškotkov vašega brskalnika.

 

Naše spletno mesto shranjuje naslednje piškotke

 

Ime piškotka

Namen

Čas trajanja

Izvor

_utma

Statistika ogledov spletne strani

2 leti

Google

_utmz

Statistika ogledov spletne strani

6 mesecev

Google

_utmb

Statistika ogledov spletne strani

30 minut

Google

_utmc

Statistika ogledov spletne strani

Ob zaprtju brskalnika

Google

PREF

Nastavitve uporabnika

18 mesecev

Google

datr

Facebook vtičnik

2 leti

Facebook

twitter_sess

Twitter vtičnik

Sejni piškotek

Twitter

original_referrer

Twitter vtičnik

Sejni piškotek

Twitter

guest_id

Twitter vtičnik

2 leti

Twitter

k

Twitter vtičnik

1 teden

Twitter

pid

Twitter vtičnik

2 leti

Twitter

cc_cookie_accept

Piškotek zabeleži vašo nastavitev da dovolite zapis piškotkov

1 leto

Minikon, d.o.o.

cc_cookie_decline

Piškotek zabeleži vašo nastavitev da ne želite beležiti piškotkov

1 leto

Minikon, d.o.o.

ASPSESSIONID

Sejni piškotek potreben za delovanje strani

Do zaprtja brskalnika

Minikon, d.o.o.

mypanel

Sejni piškotek potreben za delovanje strani

Do zaprtja brskalnika

Minikon, d.o.o.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih