Sekcijska dvižna garažna vrata

 

Garažna vrata, Sekcijska vrata, Dvižna vrata, Panelna vrata, Sekcijska garažna vrata, ...

Želim ponudbo za sekcijska garažna vrata

 

Sekcijska garažna vrata, imenovana tudi panelna garažna vrata, vam izdelamo po meri ter v skladu z vašimi željami in potrebami. Ker so izdelana po meri se lahko prilagodijo skoraj vsaki odprtini. Montirajo se znotraj za steno, tako da ostane prehod v celoti prost, saj se vrata umikajo navpično in pod strop. Z različnimi izvedbami vodil je vgradnja možna že za preklado višine 80 mm (prostor od vrha odprtine do stropa) , sicer pa lahko preklado delno ali popolnoma nadomesti maska (umetna preklada) v enakem videzu kot so vrata. Bočno potrebujejo vodila min 80 mm špalete, če le te ni pa se vgradi kovinski stebriček.

 

Vrata se odpirajo navpično navzgor pri čemer se lomijo in zapeljejo po vodilih vodoravno pod strop. Tako lahko vozilo stoji neposredno pred vrati, ko se le ta odpirajo. Izvedba vodil se lahko popolnoma prilagodi objektu ( poševno vodenje vrat, navpično vodenje vrat, povišano vodenje vrat, … )

 

Sekcijska garažna vrata sestavljajo dvostenske lamele debeline 42 mm iz vroče cinkane in plastificirane jeklene pločevine z vtisnjeno strukturo rasti lesa. Lamele so polnjene s poliuretansko peno, ki nudi dobro toplotno in zvočno izolacijo obenem pa povečuje strukturno trdnost vrat. Izolacija služi tudi kot prekinitev toplotnega mostu, ter tako preprečuje nastanek kondenza na notranji strani vrat. 

 

Na zunanji strani so enakomerno porazdeljeni vodoravni utori v razmaku cca. 100 mm - VODORAVNI MOTIV, vodoravni utor po sredini lamele - VODORAVNI MOTIV Z ENO ČRTO, utori v obliki pravokotnika - KASETNI MOTIV ali pa je zunanja površina popolnoma gladka - GLADEK MOTIV. Širina vrat je omejena na 8000 mm pri vzorcu vodoravnih črt, pri ostalih pa na 5000 mm. Notranja stran vrat ima vtisnjene vodoravne črte v razmaku 100 mm in je vedno bele barve. Bočno so lamele zaključene s srebrnimi zaključki, ki so obenem podlaga za nosilno okovje. Oblika lamel in način odpiranja vrat preprečujeta nevarnost ukleščenja prstov. Okovje in stranska vodila vrat so iz vroče cinkane pločevine, za gladek tek pa skrbijo uležajena kolesa.

 

Težo vrat uravnavajo torzijske vzmeti, nameščene na osi za preklado ali na stropu. Te vzmeti omogočajo, da brez težav odpremo vrata ročno. 
Tesnjenje je izvedeno s tesnili, ki so trajno elastična in se nahajajo na stranskih vodilih, zgornji zaključni letvi ter na spodnji lameli.

 

Komplet vrat sestavljajo trije paketi, kjer so v enem lamele, v drugem vodila in v tretjem okovje.
Koeficient toplotne prevodnosti lamele K = 0,41 W/m2K
 

 

Nadgradnje;
Sekcijska garažna vrata so pripravljena za nadgradnjo z motornim pogonom na daljinsko upravljanje. V vrata lahko vgradimo okna z različnimi motivi, osebni prehod (vrata v vratih) ali pa dodatna vrata (vrata ob vratih). V primeru da ni drugega vhoda v garažo, se lahko vrata opremijo z kompletom za odpiranje v sili ( okvara, izpad elektrike, ... ), ki omogoča ločitev pogona od vrat ter s tem ročen dvig. Vrata so dobavljiva v več barvah po RAL lestvici in tudi v imitaciji lesa.

 

 

Povzetek; 
- Vsa sekcijska garažna vrata so narejena po meri
- Debelina vrat je po vsej površini 42 mm
- Vsa sekcijska garažna vrata imajo industrijsko okovje, kar zagotavlja maksimalno vzdržljivost in življenjsko dobo
- Stroški vzdrževanja in sanacije morebitnih poškodb so nizki in izvedeni v zelo kratkih rokih
- Ves material in deli vrat so izdelani v EU