Dvoriščna samonosna drsna vrata        

 

 

Samonosna drsna dvoriščna vrata so posebna izvedba drsnih vrat ki na prehodu ne potrebujejo nobenih vodil. Vrata so vpeta na vozičke pritrjene na temeljni nosilec, ki je vbetoniran v tla ob odprtini. Ker dvoriščna vrata ves čas tečejo nad tlemi, jih ne ovira ne sneg, ne pesek in ne druga umazanija, ki bi se lahko zatikala. Prav tako pa pri takšnih dvoriščnih vratih v vozišču ni nobenega vodila, ki bi kvaril izgled tlaka in oviral prehod. Samonosna dvoriščna vrata potrebujejo manj vzdrževanja in njihova avtomatizacija je veliko preprostejša in cenejša. Ker pogon ni obremenjen s premagovanjem upora ki ga povzroči pesek, prah ali sneg je ob manj okvarah tudi življenjska doba motorja znatno daljša. Če je zasnova objekta taka, da lahko vgradimo samonosna drsna dvoriščna vrata - je to optimalna rešitev.

 

Samonosna dvoriščna drsna vrata se odpirajo na stran, zato je potrebna dovolj velika dolžina ob strani odprtine ( dolžina odprtine + vpetje, ki meri cca 1/3 odprtine ), kamor se bodo vrata odmikala. Samonosna izvedba vrat ne potrebuje nobenega vodila po tleh odprtine, kar poveča njihov estetski videz in funkcionalnost.


Pri samonosnih drsnih vratih je spodnji profil okvirja vrat oblikovan tako, da ima obliko "C" vodila. V tem vodilu sta vodena dva vozička, ki vodita krilo v horizontalni smeri. Vozička sta sidrana v temelj ob odprtini tako, da se vrata ne dotikajo tal in talne ovire ne motijo delovanja vrat. Na C profil je pritrjen varjen okvir iz profilnih cevi, ki ima vstavljeno želeno polnilo. Oblika vrat se kar najbolj prilagodi željam in zahtevam stranke. Vzorec polnila je lahko v različnih izvedbah, ki jih predlaga stranka ali pa se vzorec izbere iz našega seznama modelov. Skoraj vsak vzorec se lahko z določenimi prilagoditvami nadaljuje tudi na osebnem prehodu in na fiksnem delu ograje, tako da ima ograja po vsej dolžini enoten videz.


Vendar je potrebno pri izdelavi nadgradnje ( okvirja vrat ) paziti na pogoje izdelave tj. na fizikalne zakonitosti, ki vplivajo na delovanje vrat ( dolžina, teža vrat, veter, itd. ), ter temu prilagoditi konstrukcijo vrat. Glede na lastnosti in potrebe objekta se pripravita tudi vodilni in končni steber, ki omogočata visoko vertikalno stabilnost vrat.
Antikorozijska zaščita se izvede z barvanjem, vročim cinkanjem ali kombinacijo obojega - priporočeno je vroče cinkanje, ki doseže in zaščiti še tako nedostopne kotičke v vzorcu.

Vrata so prilagojena za dogradnjo elektromehanskega pogona in varnostnih elementov.

 

Povzetek;
- Vsa vrata so narejena po meri
- Vodilni voziček ima štiri pare uležajenih  posebej oblikovanih kovinskih koles, tako da, ob tihem delovanju, prenesejo visoke obremenitve brez posebnega vzdrževanja ( lastna izdelava )
- Vodilni stebriček je enake višine kot vrata, tako da so vrata vodena na najvišji točki, kar poveča stabilnost vrat
- Vzorec se izdela po željah stranke
- Večina vzorcev se lahko v prirejenem dizajnu nadaljuje tudi na ograji ali osebnem prehodu
- Možnost unikatnih vzorcev
- Predpriprava za pogon, tako da kasnejše konstrukcijske prilagoditve niso potrebne
- Ves material in deli vrat so izdelani v EU

 

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih